Sinikka Hammari

Babyloniasta YK:hon - vainoa vainon perään

Jostain syystä juutalaista kansaa on vainottu kautta maailmanhistorian. Aloittakaamme noin vuodesta 600 eKr. Silloin Babylonian kuningas Nebukadnessar vei juutalaiset nykyisen Israelin alueelta vankeuteen omaan maahansa. Toki pieni osa kansasta sai jäädä. Nykyisellä Temppelivuorella sijainnut 1. temppeli tuhottiin. Toisen temppelin tuhosivat 70 jKr. roomalaiset keisari Neron hallitessa Rooman valtakuntaa. Juutalaisia vainottiin ja tapettiin. Suuri osa pakeni eri maihin. 

Keskiajalla juutalaisia syytettiin Musta surma –nimisen ruton tahallaan aiheuttamisesta. Tauti riehui Euroopassa vuosina 1347-1350 tappaen kolmanneksen Euroopan väestöstä. Juutalaisia syytettiin kaivojen myrkyttämisestä. Taudin aiheuttajia olivat mitä todennäköisimmin rotat.

Juutalaisvainot syttyivät Espanjassa 1490-luvulla, kun hallitsijat Isabella ja Ferdinad allekirjoittivat määräyksen, että juutalaisten piti kääntyä kristinuskoon neljän kuukauden kuluessa tai lähteä maasta. 100 000 - 150 000 juutalaista lähti pakoon vainoa.

1500- luvulla mm. uskonpuhdistaja Martti Luther lietsoi juutalaisvastaisuutta: ”Ensinnäkin, juutalaisten synagogat ja koulut on poltettava. Samoin rikki revittäköön ja hävitettäköön heidän talonsakin. Juutalaisten tulisi asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaiset.”(Roman-Lagerspetz kotimaa24.fi –blogi). Monet ovat sitä mieltä, että Natsi-Saksan vainot saivat pontta Lutherin juutalaisvastaisista kirjoituksista.

Pogromit (Venäjän juutalaisvainot) ovat juutalaisten kotien, liiketilojen ja synagogien tuhoamista ja ryöstämistä. Ne saivat alkunsa 1800-luvun alussa Odessassa. Vuodet 1917–1921 olivat venäjänjuutalaisille pahinta vainon aikaa, jolloin maassa tapettiin ja raiskattiin jopa lapsia.

Hitlerin johdolla toteutettiin 6 miljoonan juutalaisten kansanmurha eli Holokausti. Kansanmurhaa seurasi juutalaisten muutto nykyisen Israelin alueelle. He todellakin pakenivat henkensä edestä. Saman tien, kun Israel oli julistautunut itsenäiseksi, arabit hyökkäsivät ja yrittivät tehdä tyhjäksi juutalaisten suunnitelmat omasta turvallisesta elämästä. Vaino on jatkunut jatkuvina arabien terroritekoina juutalaisia vastaan.

Nykypäivinä juutalaisuusvastaisuus on nostanut päätään eri puolilla. Ranskasta muutti 8000 juutalaista Israeliin vuonna 2015 lisääntyneen muslimien harjoittaman antisemitismin takia. Myös Ruotsin Malmössa ikänsä asuvia juutalaisia on joutunut lähtemään kodeistaan samaisen väestön vainon takia.  Surullista on, että esim. Gazan lapsille opetetaan jo pienestä pitäen lastenohjelmissa, oppikirjoissa ja kesäleireillä vihaamaan ja tappamaan juutalaisia.

Juutalaisille (myös, jos toinen vanhempi juutalainen) on myönnetty määräänsä nähden eniten Nobel-palkintoja. Juutalaisia maailman väestöstä on 0,2% ja he ovat saaneet 22% palkinnoista. He ovat antaneet tälle maailmalle monipuolista teknologiaan, maanviljelyyn, tieteeseen, uskontoon ym. liittyvää tietoa, ymmärrystä ja resurssia.

”Tulevana sunnuntaina, tammikuun 15. päivänä, 70 valtion edustajat kokoontuvat Pariisin konferenssiin käsittelemään juutalaisen valtion asioita. Kaksi päivää tämän jälkeen kokoontuu jälleen YK:n turvallisuusneuvosto, josta Israel odottaa jälleen uutta maailman johtajien vihamielistä päätöstä juuri ennen presidentti Obaman hallintokauden päättymistä Washingtonissa.” (icejsuomenosasto). Maailman juutalaisista yli puolet asuu muualla kuin Israelissa. Israelissa asuu siis n. 6.1 miljoonaa juutalaista. Maailmassa on n. 7,5 miljardia ihmistä (1 miljardi on tuhat miljoonaa), eli 7,5 tuhatta miljoonaa ihmistä. Mutta YK:ssa käsitellään jatkuvasti pienen Israelin asioita, jossa asuu n. 0,1% maailman väestöstä. Mm. Syyriassa on tapettu yli 400 000 ihmistä sisällissodan aikana. Mutta kuinka ollakaan, YK tarkastelee Israelia! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi juutalaiset saa tappaa jopa lapsia, miksi he saavat rakentaa siirtokuntia muiden maille?

Miksi heidän ei tarvitse noudattaa sopimuksia?

Ja kysymys KD:n edustajille, miksi Israel, juutalaiset jotka tappoivat jessen on muiden yläpuolella?

Ja kun olet ehdokas saisinko vastauksia tähän:

Miten kuntatasolla tehdään päihdepolitiikkaa, kiitos vastauksista.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228943...

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Viittaatko kysymykselläsi Hamasin ihmiskilpinä käyttämiä lapsia vai sen itsemurhaiskuihin lähettämiä lapsia?
Tarkoitatko Galilean ja Samarian aluetta, jota nykyään kutsutaan Länsirannaksi?
Mitähän sopimuksia tarkoitat?

Olen kiinnostunut varsinkin päihteiden käyttäjien tukemisesta. Valmistuin mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajaksi neljä vuotta sitten mutta päädyin muuhun työhön. Kunkin kunnan päihdetyöstä voi tietysti lukea jokaisen kunnan omilta virallisilta sivuilta. Aihe on oman bloginsa arvoinen ja ehkäpä palaan asiaan. Tähän blogiin se ei liity.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Varsin tärkeä aihe sitoutumattomalta kristillisdemokraattiselta kunnallisvaaliehdokkaalta tulevia kuntavaaleja ajatellen meille Helsinkiläisille. ?????

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Olen kyllä tietoinen siitä, että blogini ei suoranaisesti liity Helsingin kaupungin asioihin mutta toki jokainen ehdokas voi ja saa kirjoittaa myös muista asioista. Omasta mielestäni siinä ei ole mitään kummallista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Musta surma ei onneksi enää ole taikauskon eikä edes todennäköisyysarvelun aihe. Sen aiheutti Yersinia pestis, johon nykyään tehoavat antibiootit:

https://tiedebasaari.com/tag/yersinia-pestis/

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Juutalaiset tappoivat Jeesuksen!

Juutalaisia pahempi on Lähi-Idän pahin terroristivaltio Israel.

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Roomalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen.
On helppo kirjoittaa lentäviä lauseita perustelematta sisältöä millään tavalla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Israelin valtio on tainnut unohtaa, että rauhakin on mahdollinen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ja rauhanomainen rikkkain olo elosta puhumattakaan.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ei ole unohtanut - rauhansopimukset Egyptin ja Jordanian kanssa edelleen voimassa, Gazan ja Länsirannan arabienkin kanssa Israel on useaan otteeseen ilmoittanut olevansa valmis sopimukseen vaikkapa sitten kahden-valtion mallin pohjalta, neuvottelukumppania suoriin neuvotteluihin ilman ennakkoehtoja ei vaan ole tahtonut pariin viime vuoteen tahtonut löytyä.

Ja blogistille kiitokset tiiviistä historiallisesta taustoituksesta joka joskus tuntuu unohtuvan osin jopa kaoottisessa toimintaympäristössä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

KK: "Israelin valtio on tainnut unohtaa, että rauhakin on mahdollinen."

PA-hallinto on tainnut unohtaa, että rauhakin on mahdollinen.

Rauhaan tarvitaan kaksi osapuolta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja nyt niitä taitaa olla vain yksi. Pääministeri Netanyahun hallituksen uskottavuus tässä suhteessa lie jo nollan luokkaa (siitä syystä ei edes USA ilennyt vastustaa joulukuista YK:n turvallisuusneuvoston julkilausumaa).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Anne Eerola

Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
Israelista uutisoidaan mediassa usein vääristyneesti ja puolueellisesti. Arabimaiden propaganda menee läpi ilman kritiikkiä. Palestiina-nimistä valtiota ei edes koskaan ole alueella ollut. Vasta v. 1967 sodan jälkeen sellaisesta alettiin puhua. Vihanpito alueella juontaa siitä, että islamilaiset eivät hyväksy juutalaisvaltiota missään muodossa ja missään tilanteessa tuolla alueella. Rauhanneuvotteluja on käyty vuosien varrella, mutta arabeille ei ole kelvannut mikään kompromissi.
Miksi monet länsimaat ovat epädemokraattisten islamilaisten valtioitten puolella lähi-idän ainoaa demokraattista ja hengenvaarassa elävää valtiota vastaan?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kirjoituksen viimeinen kappale (Pariisi, YK, Obama) antaa tulevaisuudesta ehkä hieman negatiivisen kuvan; itse näen alkavassa vuodessa monia myönteisiä merkkejä sekä juutalaisille että Israelille.
Ensinnä tulee mieleen Trumpin twiitti viime UNSC:n päätöksen jälkeen jossa hän totesi sen suuntaista että yrittäkää kestää vielä 20.01.2017 asti. Toinen merkittävä maailmanpolitiikan vaikuttaja - presidentti Putin - on puolestaan jo vuosia pyrkinyt vähentämään antisemitismiä Venäjällä ja onpa jopa sijoittanut tähän työhön henkilökohtaisia varojaan. Kolmas merkityksellinen toimija on Kiina joka näkee Israelin yhtenä Silkkitiestrategiansa solmukohtana ja potentiaalisena investointikohteena. Jopa Ranskassa johtajavaihdos saattaa vähentää antisemitismiä voitti kumpi tahansa ehdokas. Viime vuonna puolestaan alkoi Israelin, Kreikan ja Kyproksen yhteistyö (mm energia ja puolustus) tiivistyä ja Turkkiinkin saatiin välit palautettua; Egyptillä ja Israelilla puolestaan on yhteisiä intressejä muslimiveljeskunnan suhteen.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SH: "Tulevana sunnuntaina, tammikuun 15. päivänä, 70 valtion edustajat kokoontuvat Pariisin konferenssiin..."

Vuodenvaihteessa YK:n turvallisuusneuvosto (TN) hyväksyi ns. 6. paragrafinsa puitteissa päätöslauselman, joka tietyllä tavalla kumoaa 1967 kesäsodan ratkaisuksi laaditun päätöslauselman 242, jossa arabiosapuolille asetetaan tietyt vaatimukset ja Israelille tietyt: Israelilta edellytettiin vetäytymistä osalta sodassa sen haltuun päätymistä alueista ja niin Israel on tehnyt, suurin osa sodassa valloitetusta alueesta on annettu pois, kuten koko Siinai Egyptille.

Päätöslauselma 242 korostaa Israelin oikeutta puolustettaviin rajoihin, ja paluu vuoden 1949 aselepolinjoille ei täytä tätä vaatimusta. Uudessa päätöslauselmassa edellytetään Israelilta tuollaista paluuta ja tuomitaan kaikki ns. vihreän linjan tuolla puolen sijaitsevat asutukset, kylät ja kaupungit laittomiksi, paitsi jos rajalinjan muutoksista voidaan kahdenkeskisin neuvotteluin, siis Israelin ja PA-hallinnon välisin päätyä toisenlaiseen tulokseen.

Terroristijärjestö Hizbollahin ja Israelin välinen konflikti 2006 on johtanut siihen, että Hizbollahilla on varastoituna Libanonissa noin 170 000 erilaista, eri kantomatkoin ja tuhovoimin varustettua, ohjusta - määrä muuten on kaksinkertainen kaikkien Euroopan maiden armeijoiden yhteen laskettuun ohjusarsenaaliin nähden. 2006 sodan päätöslauselman mukaan Hizbollahin aseistukselle oli tehtävä päinvastoin, kuin on sallittu 15 000 YK:n rauhanturvaajan läsnäollessa menetelty.

Syyrian sisällissota alkaa lähestyä rauhoittumistaan, vaikka sotatoimet vielä jatkuvatkin. Maassa on riittävästi venäläistä ja iranilaista sotavoimaa aivan Israelin pohjoisrajan tuntumassa: emme tiedä, tuleeko tuo sotavoima seuraavassa konfliktissa käyttöön.

Itse näen sodan olevan tulossa.

Mitä muuten valtion, minkä tahansa valtion, pääkaupunkiin tulee, vain valtio itse, eikä toiset valtiot, ole oikeutettuja päättämään, mikä valtion pääkaupunki on. Tässä suhteessa Lähi-idän ainoa oikea ja toimiva demokratia on kestoloukkauksen kohde, koska toiset valtiot, mukaan lukien Suomi, ovat sijoittaneet suurlähetystönsä Tel Aviviin. Jos Yhdysvallat oikeasti siirtää suurlähetystönsä pääkaupunki Jerusalemiin, se tekee oikein ja odotan terveen esimerkin saavan jatkoa. Tämä siksi, että jokaisen valtion toimia toisten suhteen on arvioitava samoilla mittapuilla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuo suurlähetystön siirto Jerusalemiin lie uuden verilöylyn alkupiste. Saapa nähdä, haluaako tuleva presidentti Trump todella sellaisen aloittaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Israel pitää virallisesti Jerusalemia pääkaupunkinaan. Mm. Yhdysvalloilla on jo konsulinvirasto Jerusalemissa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Vaikka PA/PLO:n johto uhkaa sytyttää tuleen koko Lähi-Idän jos lähetystö siirretään,en itse tähän usko; Abbas on kuitenkin suhteellisesti melko mitätön peluri alueella. Todellinen vaara nähdäkseni on Hizbollah 100 000 rakettinsa/ohjuksensa kanssa mutta näillä lienee kiireitä vielä jonkun aikaa Syyriassa.

Debkafiken mukaan USA on varannut avoimen ja tyhjän maa-alueen Talbiotin itäosista, lähellä Jubal Mukaberin arabilähiötä ja Abu Torin lähiötä, jossa asuu sekä juutalaisia että arabeja. Erään mallin mukaan USA rakentaisi ensin vain rakennusten perustukset ja jäisi odottamaan tilanteen kehitystä. Alue toimi brittien sotilaallisena
Tukikohtana, josta käytettiin nimeä Allenby Camp. http://www.debka.com/article/25881/Exclusive-US-Je...

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari Vastaus kommenttiin #19

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että suurin uhka Lähi-Idän rauhalle on Iran. Toiset uskovat Iranin kehittävän ydisasetta kaikista kieltämisistään huolimatta.

Lähitulevaisuus näyttää, miten suurlähetystöasian kanssa käy. Rautaisia hermoja siinä kyllä tarvitaan, jos siirto tulee.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #20

Mielestäni Iran ei kovasta retoriikasta huolimatta ole merkittävin uhka Israelille, joskus unohtuu juutalaisilla Iranissa olevan tunnustettu vähemmistöasema ja jopa näyttävä synagookakin Teheranissa, kaiken lisäksi Iranissa on maaseudun uskonnollisten fanaatikkojen ohella vastapainona myös merkittävä sivistynyt ja koulutettu urbaaniväestö.

Israelin sijaan näen Iranin johtaman shiiablokin ja saudien vetämän sunniblokin muodostavan Lähi-idän merkittävimmän epävakaustekijän.

Ydinaseiden osalta Saudi Arabia on epävirallisten tietojen mukaan tehnyt Pakistanin kanssa diilin jossa Pakistanista tarvittaessa - Iranin mahdollisesti saadessa omansa valmiiksi - laivataan ydinohjukset parissa viikossa saudien käyttöön. Israelilla puolestaan on valmius tarvittaessa tuhota Iranin maanalaiset ydinlaitokset; tähän ei kuitenkaan riitä järeätkään bunkkeripommit vaan tarvitaan taktisia ydinaseita joiden käyttöön puolestaan Israelissa on hyvin korkea poliittinen kynnys.

Käyttäjän HannuTaipale kuva
Hannu Taipale

"Tuo suurlähetystön siirto Jerusalemiin lie uuden verilöylyn alkupiste. Saapa nähdä, haluaako tuleva presidentti Trump todella sellaisen aloittaa.", kirjoittaa Kalevi Kämäräinen.

Kuka sen verilöylyn aloittaa. Juutalaisetko, juhlistaakseen USA:n hienoa elettä? Ei ainakaan arabit! Olethan antanut ymmärtää, että he rakastavat rauhaa aivan 'helvetisti'. Sehän on nähty viime vuodet Syyriassa, sitä ennen Libanonin valtaryhmien välisissä taisteluissa, Saddamin Irakissa, Irakin ja Iranin sodassa 1980-88 jne. Alueella on vain yksi rauhanhäiritsijä, roisto ja lasten tappaja: Israel. Näinhän se 'laatumedian' ja aina despootteja ja tyranneja (Stalin, Mao, Brezhnev, Castro, Arafat, Saddam jne.) ihailleen punavihreän intelligentisijan mukaan on.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nähtäväksi jää, kuten totesin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat